onsdag den 7. marts 2012

Lidt selvomsorg...Lidt selvomsorg er på sin plads resten af ugen...

Igår fik jeg at føle, at jeg også kan rammes af krise, besparelser og nedskæringer på arbejdsmarkedet...
Det er usikkert, hvad fremtiden vil bringe, og det fylder...

Jeg er heldig, at jeg har en dejlig familie og en masse gode venner og veninder... Det betyder så meget...! Det mærker jeg virkeligt lige nu...

Idag har jeg tilbragt med hygge og snak med en gammel folkeskoleveninde, som jeg sjældent ser, eftersom hun nu bor i Kbh...
Det var rart at snakke, både om det og så meget meget andet...

Nu skal jeg så finde ud af, hvad jeg vil fylde de næste dage med af gode sager for mig selv... Noget der kan give energi, styrke og måske endda glæde, til at tage den sidste tørn på arbejdet indtil sommer...

Og hvem ved, måske der i virkeligheden dukker noget op der er endnu bedre..
Den slags kan man kun håbe på... Jeg prøver at være positiv, og bloggen er det sted hvor positiviteten trives aller bedst... Og det skal den blive ved med...!

Lige nu er indlægget her så sandt... Det husker jeg mig selv på....!

47 kommentarer:

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Åh nej Rakel - det er jeg virkelig ked af at høre...!!!

Det er hårdt når fremtiden er uvis - men du har jo heldigvis din fantastisk dejlige familie til at støtte dig!!!

Jeg er sikker på at der nok skal dukke noget bedre op til dig - det fortjener du! :)

Mange tanker og knus Tina

Sissel sagde ...

Det høres ut som det var på sin plass med litt selvomsorg! Håper alt løser seg for deg:)

Uthski Badutski sagde ...

Øv! Øv øv øv.
Det kan være så svært at se positivt på noget som helst, når tæppet bliver revet væk under én. Men som du skriver, kan det jo være, at det åbner nye og bedre muligheder... Det er lige præcis det, man skal håbe på!
Ved ikke hvad du arbejder med, men krydser ihvertfald alle fingre og et par tæer for, at du finder lige netop dét, du leder efter inden sommer!
Positive tanker fra Natascha :)

Ida sagde ...

Åh det er hårdt! Jeg står i omtrent samme situation, omend jeg har haft et helt år til at vænne mig til tanken. Men det er en mavepuster af de helt store. Pas godt på dig selv og fat mod til alle udfordringerne forude.

Therese sagde ...

Åhr Rakel, hvor er jeg ked af det på dine vegne :( De er ikke rigtig kloge at lade en som dig gå... Håber din egenomsorg giver dig modet igen, selvforkælelse det fortjener du. Kram til dig og dine :-)

Kreativista i Boligrum sagde ...

Æv bæv, det er jeg virkelig ked af at høre. En lille tanke her i den virsuelle Verden. KH Maria

Anna Svenning sagde ...

Kære rakel

Hvad mon der er sket? Jeg håber ikke, du har mistet dit job. Det er en frygtelig tid, vi lever i - jeg tænker ofte tilbage til 2007, hvor jeg blev færdiguddannet som lærer, og hvor tingene bare så så lyse ud. Jeg var så sorgløs og tæt på at melde mig ud af min a-kasse - for lærere kunne jo altid få job!! Det sidste år har jeg også levet med usikkerheden som et vilkår - og frygtet for, at jeg skulle blive arbejdsløs, da jeg sad i en løs stilling. Det er hårdt - men heldigvis er der vigtigere ting i livet, og det er jo det, man skal prøve at fokusere på. Håber på det bedste for dig.

Kh
Anna

Louise sagde ...

Kære Rakel

jeg håber for alt i verden ikke du er blevet fyret. Din arbejdsplads må da ikke være rigtig kloge. Du er da det mest kreative og givende mennesker jeg har mødt at bekendskaber... Jeg ville elsker at have dig som medarbejder og kollega.

Jeg er sikker på du, i så fald, "sagtens" kan finde noget nyt, et menneske som dig der dyrbart... De sku skamme sig ikke at kunne se det.

Kærligst fra Louise

bare WUNDERBAR sagde ...

Tina-
Ja det håber jeg.. man ser jo nogengange at den slags tvungne skift også kan ændre sig til det bedre.. Tak for din søde besked.. :)

Sissel-
Du hedder det samme som min søster.. :))
Tak, jeg håber på det samme...

Natacha-
Tusinde tak.. Jeg arbejder som folkeskolelærer.. Jeg håber også at det kan føre noget andet godt med sig, men den slags tvungne ting er bare aldrig sjove.. Man vil helst bestemme den slags selv...

Ida-
Jeg synes at jeg husker at du også arbejder som lærer??
Og ja det er lidt en mavepuster, der er nye usikre fremtidsperspektiver man skal til at forholde sig til, mange tanker..
jeg er glad for at jeg har bloggen, og inden længe er der flere spændende og dejlige ting i vente indenfor lidt det.. Det vil jeg forsøge at nyde.. :)

Therese-
Nej ved du hvad.. de er ikke rigtigt kloge at spare så meget på vores omsorgsvæsen.. På min arbejdsplads var der igår 4 der blev prikket.. Det er mange! især når man samtidigt tænker på at der er det samme antal børn som i år.. Jeg ved ikke hvordan de forestiller sig at man kan blive ved at holde en vis standard med så markante besparelser og forringelser.. desværre....

Maria-
Tusinde tak.. En lille tanke kan være en stor ting..!

Anna-
Præcist.. Jeg fik arbejde som lærer i 08 og der var der nogen færre stillinger end da jeg startede på lærerudd og der var ledige stillinger overalt..
Siden da er det bare blevet ringere og ringere...
Jeg blev en del af en sammenlægning mellem to mindre skoler.. alle lærerne fra de to skoler fulgte med og blev til en skole, men siden da er der fyret 10lærere, så reelt set er hele det ene lærerhold væk, den gamle skole har blot fået en mindre skole at tage sig af oveni hatten...
Jeg havde egentligt håbet at gå fri, især set i lyset af at jeg er musiklærer, men musik er et fag der kan nedprioriteres.. man må tænke alternativt, det er trods alt ikke et eksamensfag..
Jeg håber at der findes forflyttelses mulighed, men som skrevet før, så vil man trods alt helst selv bestemme...
Tak for dine ord..!

KH

Anonym sagde ...

Det er jeg ked af at læse... Men ofte kan sådan en kedelig oplevelse føre til at der åbner sig helt nye døre man ikke har lagt mærke til før. Og det ender med at blive rigtig godt. Men sjovt er det i hvert fald ikke.
Krams til dig fra mig

Bedste hilsner Charlotte

Christina Ravn sagde ...

Åh nej... det er hårdt, og ja, hovedet bliver helt fyldt med alt det uvisse. Men som du selv er inde på, er det nogen gange det der skal til, for at få taget et skridt i en ny god retning.

Knus og tanker!

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Nej men i de her tider er det eneste der virkeligt betyder noget kolde kontanter, at økonomi kan hænge sammen.. alt andet er mindre væsentligt.. desværre.. Det føles vanvittigt at der skal mangle så mange hænder til vores børn, ja faktisk indenfor alle omsorgsområder.. det er svært at forstå, men penge kan man ikke bare trylle frem.. Jeg har ikke løsninger på noget, men jeg kan blive forskrækket over hvor meget hård business og ingen kære mor der bare er..
Masser af krav der stilles til service og diverse, men de som skal yde er presset maks, fordi der bare ikke er de hænder der skal være.. Der er nogle børn der bliver meget store tabere i det spil! (og voksne og ældre og syge.. og og....)
Tak for dine søde ord!

Charlotte-
Præcist og det ved jeg også godt. jeg venter og ser, og prøver at være optimist.. jeg har overlevet krisetider før, så det gør jeg sikkert også nu.. Og ja det aller vigtigste er at jeg har min lille familie...!

Christina-
Ja og indimellem er man jo tilbøjelig til at holde sig til det kendte og sikre, og man kan sige at det er der så nogen der tvinger mig til at tænke nyt.. :)

Sine sagde ...

Ønsker virkelig kun det bedste for dig. Har selv været i samme møgtrælse situation. Kan kun sige, at et positivt sind virkelig kan være af meget stor betydning og som de andre skriver, så findes der lige pludselig døre man ikke før har set.

mette laumann sagde ...

Håber alt godt i fremtiden ;)

Louise sagde ...

Ja det er simpelthen SÅ skræmmende, og så er det, igen, at jeg slet ikke forstår, at folk som dig... Som lige præcis kan se hvor værdifulde vores børn er.... er en af dem som skal spares væk.... hader det her krise tid... ØV ØV ØV.....

FarfallaDK sagde ...

Hej.
Jeg kan desværre ikke udføre mirakler, men jeg håber for dig, at din situation bliver bedre og at fremtiden bringer lys med sig.
Jeg sender dig mine kærligste hilsner og tanker.

Annchen sagde ...

Kæreste du..
Det er jeg virkelig ked af at høre! Den usikkerhed er bare ikke rar - og historien med at så mange er fyret på så kort tid er jo desværre ikke enestående, men ikke desto mindre helt hen i vejret i mine øjne..
Jeg føler ikke altid, at jeg kan stå inde for den skole vi i dag kan levere for vores elever. Men har heller ikke løsningen..
Håber du finder en god og måske endda bedre erstatning. Ville elske at samarbejde med dig!:)
Skriv endelig en sms, hvis du får brug for en Bronx-tur - så lægger jeg gerne (rodet) hus til lidt hygge;)
Knus og tanker

Fru Schou sagde ...

Sikke en trist nyhed at få:-( Det er så surt når man, som du skriver, ikke selv er herre over tingene!
Jeg kender selv alt til usikkerhed omkring jobsituation, (jeg er uddannet tøjdesigner), og jeg har sendt min blog MANGE kærlige tanker når jeg har haft brug for et frirum fra jobsøgning og frustrationer:-) OG så gør det en pokkers stor forskel at man har sin familie, man finder virkelig ud af hvad der er vigtigt i livet:-)
Jeg håber du finder noget der er endnu bedre, og ikke mindst, noget du bliver rigtig glad for:-)
Kh

Anna Svenning sagde ...

Kære Rakel

Åh, så var det, som jeg havde frygtet ... Jeg håber håber håber, at politikerne snart får øjenene op for, at hvis folkeskolen skal løftes, så handler det altså ikke om at fyre lærere!!! Som musiklærer skal du dog nok klare dig - selvom faget nedprioriteres, er det dog alligevel ret mange timer, som går til musik - og musiklærere hænger ikke på træerne...

Kh
Anna

Christina sagde ...

Åh nej rakel..
Jeg håber usikkerheden snart bliver afløst af en ny og måske endnu bedre hverdag.

De allerbedste hilsner her fra.

ps: Du er velkommen til en kop te!

Karina/Tungelunden sagde ...

Åh øv for pokker.. ved nok hvordan du har det, jeg er lidt i samme situation - men er fritstillet indtil jeg fratræder til sommer. Har været 10 år i samme virksomhed og det er ikke spor sjovt at der pludselig kommen nogen og hiver trygshedsdynen af en.. for mit vedkommende (snart 31 år og mor til en dreng på snart 2 1/2 år) kan jeg godt være bange for, at ende nederst i stakken af ansøgere. MEN jeg prøver, at se mulighederne og tænke i nye baner. Er overbevist om, at der på et tidspunkt kommer noget bedre for mig og det vil der helt sikkert også gøre for dig :)

Boselade sagde ...

Hej Rakel.
Jeg er sikke på at du finder på et eller andet at lave.
- Og at det bliver godt :-)

Men puha... det kan være lidt svært at se positivt på tingene, når man mister sit job!

Malene sagde ...

Øv da også, Rakel! Det er jeg virkelig ked af at høre. Her i kommunen og omegn har de også fyret helt vildt de seneste par år og jeg havde ellers forestillet mig at skulle tilbage, når jeg er raskmeldt igen (er jo også uddannet lærer). Men nu må vi se.
Selvom det selvsagt må være noget af en mavepuster for dig, så håber det viser sig at være til det bedre i sidste ende - Det krydser jeg i hvert fald fingre for!! :)

Mette Kathrine sagde ...

Åh stakkels dig!! Sikke noget. Det er aldrig sjovt og det må virkelig være frustrerende....

MEN MEN MEN sådan en dygtig kvinde som dig......jeg tænker, at det da er en mulighed for at der kan ske noget andet rigtig spændende!

Når en dør lukker, åbner der sig en ny. Og det gør der helt sikkert også for dig...

Christina sagde ...

det er til at ryste på hovedet af -kan slet ikke forstå hvordan man kan skære sådan ned på vores børns fremtid - det er det vigstigste vi har... og hvordan man kan smide lærere ud som gør en forskel... og hvorfor fanden er det altid den skønne kunst der skal spares på??? jeg er også lærer, har arbejdet i en årrække på en skole med børn som ikke fungerer på andre skoler, børn med handicap, børn med forventet kort levetid, damp, autister og 80% af dem som var med til at få skoledagen til at fungere for disse børn blev fyret. det er så hårrejsende! jeg håber at du finder en vej for dig og din familie - måske en helt anden, jeg er sikker på at du har mange muligheder hvis du gider gå en anden vej... held og lykke, christina

Hverdags Jam sagde ...

ØV; det er jeg ked af at høre. En fremtid i uvished er så frustrerende.

I det omfang det er dig muligt, skal du forsøge at fokusere på alle de dejlige ting, du har i dit liv.

Mange varme tanker og en masse god energi herfra.

Kh.
Carina

Anne sagde ...

Ej, øv det var ikke en rar besked at få! Jeg håber, at det viser sig, at der er en mening med det, og at det bliver afløst af noget meget, meget bedre! Selv om det selvfølgelig kan være svært at se, når man står midt i det, så løser tingene sig nogle gange til det bedre - det krydser jeg fingre for:)

Kamilla sagde ...

Godt med lidt selvomsorg!! Og håber virkelig også at det løser sig for dig det hele..

bare WUNDERBAR sagde ...

Tusinde tak, hvor er I søde blogdamer!! Det betyder rigtigt meget for mig...
Lige nu kan jeg ikke overskue at vende tilbage på alle jeres søde kommentarer, men imorgen.... :)

krAm sagde ...

Hej Rakel,

Vil egentligt bare slutte mig til koret af støttende og omsorgsfulde kommenterer. Jeg håber du kan holde fast i bloggen som frirum og at du snart får en afklaring så uvisheden kan blive ryddet af vejen.

Kh Anne-Mette

Ævlebævle sagde ...

Åh søde det er jeg ked af at læse, Jeg håber virkelig der snart åbner sig nye spændende muligheder for dig. Jeg ved jo du har nogle spændende ting i posen, og med dine kompetencer skal der nok dukke noget op. Jeg tænker på alle de stakkels børn der skal undvære en kærlig og omsorgsfuld person som dig øv øv

Blåbærlina sagde ...

Det ser så koselig ut å sitte ved ditt kjøkkenbord - hekle, skravle og drikke te.:O) Håper du finner på noe fint som gir deg energi og glede.
Gode tanker og klemmer fra Nina

Fargevandring sagde ...

Kjære deg! Forandring er vanskelig men forandring bringer alltid noe positivt med seg, uansett. Jeg ønsker deg det aller beste og lykke til fremover. Du har en fin ting, kreativiteten, som er positiv for deg. Klarer du å bruke den har du noe fint å holde deg til:-)

Julia Runge sagde ...

Sikke en træls situation du står i. :( Håber alting løser sig og går op i en højere enhed i den sidste ende. Er ihvertfald sikker på at der er brug for en som dig på arbejdsmarkedet :)
Krydser fingre for dig!
Kh Julia

Havgus sagde ...

Kære Rakel

som datter af en mor hvis store ynglings passion på en grå dag er klassikeren Saund of music i baggrunden til hvad vi nu skulle lave..er jeg barndommen igennem blevet fodret med sang, musik og stemning netop herfra og noget jeg husker tydeligt er der hvor der bliver sagt- Når gud lukker døren et sted- åbner han et vindue et andet!

æv for det du skulle stå model til- verden er langt fra altid retfærdig.-i denne tid handler det slet og ret om overflod grundet besparelser..og det er ingen trøst!- bare æv!
Er sikker på at en livsnyder som dig nok skal finde et spændende vindue at kravle ind af.
Alt den sprudlende, beundringsfulde, kreative inspiration du giver af dig selv herinde er der mere end hårdt brug for derude...
Indtil der- hold fast i selvforkælelsen- du fortjerner det!
Smil fra Rikke

Westmose sagde ...

Det gør mig virkelig ondt at høre. Sender dig en masse varme tanker :-)

betine sagde ...

Øv!!! Masser af tanker til dig!

Chanette sagde ...

Tanker her fra en ny læser!! Som sygeplejerske mærker jeg selv, hvordan man slet ikke kan vide sig sikker på noget som helst..! Samtidig skal vi stadig prøve at få det bedste ud af det og se, at der måske er en højere mening med tingene..! Ikke at jeg er halleluja religiøs men stoler stærkt på at svære ting ALTID er godt for noget :) Så mange pøj pøj'er herfra til din lyse fremtid ;)

Tina Dalbøge sagde ...

Øv - håber der hurtigt er lysere udsigter på vej for dig.

Maria sagde ...

Øv-øv. Det er bare ikke sjovt, og det er en af dem der svier. MEN, lur mig om ikke der dukker noget op du også bliver rigtig glad for - for det gør det. Helt sikkert :)
Og indtil da, så finder du energi og styrke dit skønne væsen.

Kram Maria

Karina sagde ...

Åhh altså nej :/
Det er bare ikke fedt når ens arbejds-fundament bliver revet væk og fremtiden er usikker. Jeg håber alt løser sig, og det lyder trods alt til at du ser lidt fremad. Det er desværre møg håde tider, og selv om det er en rigtig øv situation du står i, så tænker jeg at det er af nød du står der og ikke fordi din arbejdsplads i vireligheden ikke ønsker DIG (ok lidt klumpet skrevet, men håber du forstår meningen).
Jeg var selv meget usikker på mit job for 1 år siden hvor der trods alt ikke var fyringer, men "kun" forflyttelser, jeg blev, og nu venter barsel om hjørnet, så er "sikret" i altfald 1½ år frem. men hvad fremtiden bringer er stadig usikkert.
Alle de bedste tanker her fra,

Knus Karina

Bettelaus sagde ...

Hejsa,

Det er bare så ærgeligt, at ens fundament i arbejdslivet pludselig ændre sig. Håber du finder på noget, men mon ikke? Jeg ståt nok snart selv i samme situation, om nogle måneder eller ihvertfald indenfor et år, der lukker den afdelig jeg arbejder i, men jeg håber på ,at blive flyttet, og ikke blive fyret, hvor er alting bare så usikkert...

Held og lykke til dig og glæder mig til, at se flere hyggelige ting fra din hånd :D

Knus Rikke

Zacho sagde ...

Rakel, jeg er sikker på at der nok skal være et job til dig. Men det er en træls situation for alle at havne i. Heldigvis ser du allerede på det du har: nemlig en dejlig familie og et dejligt hjem, istedet for at fokusere på det man ikke har. Vær god ved dig selv og tillad dig at smække benene op lidt...så skal der nok komme noget godt til dig, måske lige rundt om hjørnet. Det håber jeg for dig. KH

Pernille sagde ...

Det er så trist at høre, men som mange andre har skrevet, så er jeg også sikker på at der kommer noget nyt, godt og spændende til dig:-)

Jeg bliver bare så trist over at høre om besparelser på børneområdet endnu engang....

Så på sådanne tidspunkter i ens liv gør det godt med selvomsorg og at kramme familien ekstra meget:-)

Kh Pernille

Maj sagde ...

Kære du.
Jeg blev så ramt af dit indlæg. For jeg står også i det lige nu. Og trøster mig på en eller anden måde med ikke at være alene, selvom det jo bestemt ikke gør det bedre, at vi er så mange i den båd....
Men du har fat i den lange ende! Hægt dig fast i dit lykkelige, livsglade hverdagsindlæg! Det er sgu det der tæller. Familien og de dejlige børn man har.
Lige nu søger jeg alt det arbejde jeg kan (er arkitekt), men gør mig SÅ umage med at nyde tiden og overskuddet med ungerne. Det kommer aldrig skidt igen!

Knus Maj

Christina sagde ...

Kære Rakel.

Sikke noget- og alle de tanker om den usikre fremtid kan tynge en ned!
Jeg håber, at foråret bringer lyset med sig- og et skønt job, hvor du kan udfolde dig kreativt og får lidt ro på fremtiden!

Spirende forårshilsner fra
Christina

Maiken sagde ...

Du har fortjent alt den selv-omsorg du kan få! Sikke en øv situation at havne i, og selvom det er strukturelle ændringer så tager det stadig tid at rejse sig igen. Usikkerheden om hvor og hvornår der mon er et nyt job er det sværeste. Jeg håber der åbner sig spændende muligheder for dig...

Mine bedste tanker til dig.

/ Maiken