søndag den 14. juni 2015

Kæmpevalmuen Papaver Oriental Princess Victoria Louise


For en 3-4 år siden købte jeg på den lokale planteskole, den fineste staudevalmue. Hidtil havde jeg kun set valmuen i den mere skrappe orange røde farve, men denne har bare den fineste sarte koral rosa farve. Hvert år siden har jeg set jeg frem til juni, hvor de smukke smukke valmuer folder sig ud. I år har de været længere tid om at komme igang end de forrige år, hvilket jeg tilskriver den kolde sommer.

Valmuen er køn både i foråret, og selvfølgeligt når den står i fuldt flor. Efterfølgende bliver bladene gullige, og det der før var virkeligt smukt bliver nu ret trist og meget lidt kønt. Det er en god ide, at plante/så den et sted midt i bedet, hvor noget andet blomstrer op foran, når valmuen er færdig med at blomstre. Den bliver ret fyldig og omfangsrig, når den er på sit højeste, og skal sikkert også have støtte i form af opbinding, hvis ikke den står på en placering, hvor andre planter kan holde den oppe. I år vil jeg prøve at fjerne bladene efter blomstring og kun lade nogle af frøstandene stå ( de bliver nemlig også smukke).

Staude valmuen er super hårdfør. Jeg har delt min flere gange og har den stående flere forskellige steder i haven. Der er også flyttet valmuer ud til andre haver, både i form af deling til veninder og i form af frø, der er sendt afsted med post.

Vil du også gerne have fat i den smukke valmue kan du søge på kæmpevalmue Papaver oriental Princecss Victoria Louise.

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

De er SÅ smukke.... Sådan nogle må jeg have til min have:) skal faktisk afsted om lidt og lede efter nogle i den lokale blomsterbiks.

Differentia sagde ...

Tror aldrig jeg har set noget SÅ smukt!

Unknown sagde ...

den er så smuk og det var lige præsis den jeg mente da jeg tidligere på året skrev om at bytte. lige nu bugner mit drivhus af sået stauder og sommerblomster, og jeg har også en søster til den i hvid, så sig endelig til hvis du stadig vil bytte et stykke. :-)

Karina sagde ...

Juhuu, jeg fandt indlægget efter at have set dit svar på Instagram omkring netop denne smukke valmue. :-)
Må klart have fat i nogle frø. :-)