torsdag den 15. september 2011

Afstemning på bloggen, Valgstedet lukker kl. 20.00 i aften...


Så blev det den helt store valgdag, og jeg er egentligt lidt spænd,t på hvad der sker... Jeg har fulgt stort set alle debatterne på tv, og synes det er spændende... Jeg har altid været interesseret i politik og er rimeligt fastlåst i hvor MIT kryds sættes, men jeg er spændt på, hvor alle andre sætter deres....

Det kunne være lidt sjovt at lave en lille hurtig afstemning her på bloggen, og se om det kommer til at passe med landsgennemsnittet, eller om mine læsere er i en kategori for sig...

Jeg har lagt afstemningen op i venstre side i sidebaren, og alt du skal gøre er at klikke ind der, hvor du sætter dit kryds idag... Afstemningen er naturligvis bare for sjov og ganske anonym, jeg har ingen mulighed for at se, hvem der klikker hvor...

Jeg kunne ikke lægge så mange svarmuligheder som der er partier i afstemningen på bloggen, så derfor er der oprettet 3 afstemninger lige efter hinanden i sidebaren, alle partierne skal gerne kunne findes der...
Valgstedet i sidebaren åbener NU, og lukker kl. 20.00 iaften.. :)

23 kommentarer:

mette b sagde ...

En herlig afstemning. Og lidt sjovt, at du har sat DF for sig ;)
Hav en dejlig dag med god stemning,
mette

Mie sagde ...

Sjov ide. Har en klar forventning om, at de fleste her i Blogland er til en rød regering - og håber det vil være en afspejling af det landsdækkende flertal også. Men uhh, du har ret, det bliver ret så spændende at følge.

bare WUNDERBAR sagde ...

MetteB-
Som sagt var det altså ikke meningen at "valgstederne" skulle deles op, ville gerne bare have lavet en lang liste, men det vil afstemningen altså desværre ikke.. Den lader mig kun vælge fire muligheder af gangen, ja og så må DF så stå der..l ;)

Mie-
Er SÅ spændt på hvad der kommer til at ske.. Tænker lidt det samme som dig, også i forhold til blogland, men man kan jo blive overrasket.. :)

June Rothmann sagde ...

Jeg stemmer rødt...og har også bemærket at rigtig mange af de andre - især kreative - bloggere, gør det samme.

Er saftsuseme også spændt!

Unknown sagde ...

Så at din blog er nævnt i det nye symagsin - hvor er det bare fint :-)

Pernille sagde ...

Indtil videre ser det meget rødt ud, så forventningerne om et rødt blogland holder vidst stik! :)

Ls sagde ...

Sjov ide:-) Jeg glæder mig til at skulle ned og sætte mit krds senere i dag

Katrine Neontråden sagde ...

Jeg har lige stemt.. elsker dog at DF står sammen med "ved ikke" og "jeg stemmer ikke" og "jeg stemmer blankt". That is funny :)

Jeg stemmer radikalt. Forstår slet ikke, at de ikke har flere stemmer- de har da klart den bedste politik i mine øjne :)

Fru Sommer sagde ...

Har sat mit X - god valgdag til alle ;)

Malene sagde ...

Ej, hvor sjovt. Nu har jeg sat mit kryds her hos dig og er spændt på at se udkommet af både denne og den rigtige afstemning i aften. Jeg er selv meget politisk interesseret, men har desværre ikke faet set så mange debatprogrammer, som jeg gerne ville. Til gengæld er jeg slet ikke i tvivl om, hvor jeg skal sætte mit kryds i dag og jeg håber vi får flertal i aften:)

Marolle sagde ...

så har jeg sat mit kryds :) jeg er også til rød regering og har jeg altid været.

"sjovt" at 5 har sat kryds ved DF allerede.

Julia Hausfrau sagde ...

Sjov idé. Jeg sagde netop til min kæreste at jeg tror mindst 90% af mine venner på facebook stemmer rødt, og nok 80% på enhedslisten. Ihvertfald udfra statusopdateringer at dømme. Jeg tror også Blogland er primært rødt, men det bliver da sjovt at se hvordan din lille afstemning ender. Jeg bliver faktisk helt forskrækket over at DF har fået stemmer. Uh!

Jeanne/Shelle86 sagde ...

Jeg har stemt ;) Både her og i hallen... Jeg skal helt sikkert se valg i aften :D

Kirkesjov sagde ...

Jeg er slet ikke i tvivl - Blogland er røverød :-) Måske helt op til 80 %... men vi må se....

Kh. Mette

bare WUNDERBAR sagde ...

Super cool at så mange har lyst til at lege med.. fantastisk.. Jeg skal jo ikke løfte sløret for hvad jeg selv stemmer, selvom flere sikkert ved det, eller kan regne det ud.. ;)

kundskabogkaos sagde ...

jeg fornemmer også at vi røde er i flertal her i blogland! Jeg ligger i hvertfald ikke skjul på at jeg stemmer SF :)

Ellen Kathrine sagde ...

Uh at stemple de blå som ikke kreative, det lyder da ikke godt og noget fordømmende, hvad skal de røde så stemples som? Nogle der har god tid til at være på Blogger og hygge sig derhjemme, mens andre arbejder og betaler skat til velfærdsstaten? Eller er største delen af blogland blot en del af velfærdskoalitionen? Jeg har stemt liberal alliance fordi de tør bruge rigtige mennesker i deres parti. Mennesker der har arbejdet andre steder end i politik og ikke er formet i støbeskeen på cand. Polit. uddannelsen eller på Christiansborg.
Fedt at du tager emnet op, det er vigtigt for os alle og må gerne fylde lidt i blogland også. Hav en god aften, det bliver spændende om jeg skal rejse flaget på halv stang som morfar en gang gjorde da S kom til magten. Det talte de meget om i den by han boede i :-)

June Rothmann sagde ...

Hej Ellen Kathrine :-)

Det må næsten være min kommentar, som du hentyder til....eller?

Hvis det er, så vil jeg bare lige klarificere: Jeg fortalte blot om en observation. That´s it.

Der står vidst intet sted, at jeg ser de blå som værende ikke-kreative ;-)

At du udlægger det sådan, må stå for egen regning.

Men interessant med det "modsvar" du giver. Hvorfor føler du behov for, at skrive det du gør?

Jeg er simpelthen nysgerrig!

Og det er jeg fordi, jeg er stødt på den udlægning, - i flere afskygninger - rigtig mange gange under denne valgkamp.

At vi - de røde - ikke gider lave/bidrage med noget, mens de blå betaler for det. Ved du hvor det kommer fra? Det der med, at vi ikke gider....

Ellen Kathrine sagde ...

Hej June!
Beklager at jeg overtolkede din observation i forkert retning- og ja denne del af blogland er mest rød- det er en rigtig observation. Men hvorfor er den det?

Jeg vil egentlig ikke fortsætte en politisk diskussion her på Rachels blog- men skal forsøge at besvare dine spørgsmål.

Nej jeg ved ikke hvor påstandende kommer fra- min modsat rettede kommentar var blot udtryk for at jeg synes at udsagn om hvilke kasser folk hører til i er unødvendige fordomme og at koblingen rød og doven er lige så dum en påstand som det modsatte.

Og så synes jeg at det mange steder næsten er blevet tabu at stemme på andet end rødt- at man får prædikatet af ikke at ville bidrage til samfundets velfærd- at man vil alt det onde for de svage osv. og det forklarer måske min kommentar da jeg ikke vil slås i hartkorn som at jeg er et egoistisk menneske.
Jeg mener ikke at rødt er lig med at være doven/ ikke giderbidrage eller noget i den retning. Men jeg mener at vi inden vi forventer at samfundet sørger for os skal forsøge at sørge for os selv og at hvis samfundet skal holde hånden under alle, kommer man til at stramme nettet og mindske friheden for de mennesker der trods alt kan og vil selv- og som der er flest af i vores land.
Og så mener jeg at man bør opmuntre de mennesker der er kreative, opfindsomme, entreprenante og har engagement og lyst og energi til at skabe noget, være selvstændige, lave en forretning, skabe omsætning og arbejdspladser. Det mener jeg at den danske lovgivning spænder ben for og besværliggør med regler og hensyn overfor borgerne som i vores land trods alt oftest er i stand til at tænke selv uden at Big brother behøver tage ansvar for alt- stort som småt.
Kan I alle have en god dag- solen skinner og jeg glæder mig over at vi har fået en kvindelig statsminister for allerførste gang- det har da en værdi som jeg vil fokusere på.

June Rothmann sagde ...

Hej Ellen Kathrine.

Tak for du ville svare :-)

Jeg er helt enig i, at der har været rigtig mange beskyldninger i luften under denne valgkamp. Ingen af vælger-siderne (Kan man sige det?), har holdt sig for gode.

Jeg synes faktisk, at det har været rigtig slemt i år. Måske det er pga. de sociale medier som Facebook osv. Det er i hvert der, at jeg har set det mest - og set hvor nedladende, ja direkte ondskabsfulde, "debatter" der har været. Satme trist :-(

Så jeg har skam også set den der med, at de blå skulle være egoister, der ikke vil bidrage til velfærd osv. Og det ér langt ude. Men indrømmet, jeg har da nok lagt mest mærke til dem, der har været rettet mod de røde.

Er iøvrigt også helt enig i det med, at iværksættere osv skal opmuntres istedet for, at man sylter dem ind i regler. Har selv haft butik, og min mand er netop startet som selvstændig ;-)
(Kraft helvede til papirarbejde!)

Og til sidst: Girlpower ;-)

June Rothmann sagde ...

PS: Undskyld Rachel, at der gik lidt debat i den ;-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Det er helt iorden, det må der gerne når det drejer sig om den slags.. Vi kan jo ikke være enige alle sammen i alt, det ville næsten være for kedeligt.. :)

June Rothmann sagde ...

Ikke bare næsten. Det ville dælme være ALT for kedeligt ;-)